Resultaten voor zalc

zalc
Publicatie.
Titel Zinnenaanvullijst Curium ZALC. Korte beschrijving van de test/vragenlijst De ZALC is de Nederlandstalige bewerking van Jane Loevingers Washington University Sentence Completion Test of Ego Development WUSCT. Bij individuele afname geeft de ZALC inzicht in a het ego-ontwikkelingsstadium van de respondent dat wil zeggen de manier waarop het individu zichzelf ziet sociale interacties ervaart en relaties vorm geeft en b de mate waarin het individu gelijke tred houdt met zijn of haar leeftijdsgenoten ofwel de mate van een eventule voorsprong of achterstand in de ego-ontwikkeling. Uitgever Pearson uitgegeven in 2000 www.pearson-nl.com. Doelgroep De ZALC is gericht op kinderen en jongeren van 8 t/m 25 jaar.
NVVR Zinnenaanvullijst Curium ZALC.
De ZALC is een semi-projectieve test die bestaat uit onafgemaakte zinnen bijvoorbeeld Ik ben Mijn moeder en ik waarop de onderzochte vrij is om een geschreven aanvulling te geven. De test wordt in principe afgenomen zonder actieve bemoeienis van de proefleider. De test geeft inzicht in het niveau van de ego-ontwikkeling in de beleving van hoe de pati├źnt zichzelf ziet sociale interacties ervaart en relaties vorm geeft. De score kan de volgende stadia van ego-ontwikkeling aangeven impulsief zelfbeschermend conformistisch zelfbewust en verantwoordelijk. Alhoewel de test ontwikkeld is voor de leeftijdsgroep 8 tot en met 25-jarigen kan deze ook bij ouderen afgenomen worden. Na de leeftijd van 25 jaar verandert het niveau van de ego-ontwikkeling nauwelijks meer.
Veiligheidscontrole nodig.
ZALC Zinnenaanvullijst Curium.
Individueel en groepsgewijs via de pen-en-papiermethode. De afname duurt 15 tot 45 minuten. De complete set bestaat uit. ZALC Aanvullijsten 8-12meisjes pak a 25 st. ZALC Aanvullijsten 8-12jongens pak a 25 st. ZALC Aanvullijsten 13-18meisjes pak a 25 st. ZALC Aanvullijsten 13-18jongens pak a 25 st. ZALC Aanvullijsten 19-25meisjes pak a 25 st. ZALC Aanvullijsten 19-25jongens pak a 25 st. ZALC Scoreformulieren pak a 50 st. ZALC Drieluikmap leeg hier kunnen de handleiding en scorehandleiding worden ingestoken. Product categorie Emotional Health and Well Being.
Test review Zinnenaanvullijst Curium ZALC Moniek Coorn-Baaij.
Test review Zinnenaanvullijst Curium ZALC. vrijdag september 2nd 2011 Test review. Informatie van de testuitgever. De ZALC is een zinnenaanvullijst waarmee de psycho-sociale of sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren 8 t/m 25 jaar kan worden gemeten. Hiermee kunnen gemiddelde ontwikkelingsverschillen tussen leeftijdsgroepen en individuele ontwikkelingsverschillen binnen leeftijdsgroepen in kaart worden gebracht. De ZALC maakt onderscheid tussen vijf ego-stadia impulsief zelfbeschermend conformistisch zelfbewust en verantwoordelijk. Op basis van een vergelijking met leeftijdsgegevens wordt een indruk gegeven van de mate waarin de respondent achter of voorloopt ten opzichte van zijn of haar leeftijdsgenoten. Er zijn zes verschillende versies van de ZALC een versie voor 8-12-jarigen 13-18-jarigen en 19-25-jarigen.
ZinnenAanvullijst Curium ZALC Een instrument voor het meten van de sociaal-emotionele ontwikkeling RINO Groep Utrecht.
ZinnenAanvullijst Curium ZALC IC191. Een instrument voor het meten van de sociaal-emotionele ontwikkeling. De ZinnenAanvullijst Curium ZALC is een instrument waarmee de psychosociale of sociaal-emotionele ontwikkeling gemeten kan worden bij kinderen en jongeren. Op basis van 32 aanvullingen op onafgemaakte zinnen kan met behulp van een gedetailleerde scorehandleiding het ego-ontwikkelingsstadium van een kind of jongere bepaald worden. Door middel van een vergelijking met leeftijdsgegevens kan worden bekeken hoe de ontwikkeling zich verhoudt ten opzichte van leeftijdgenoten. Heb je interesse en wil je meer weten?

Contacteer ons