Zoeken naar flaptekst schrijven

flaptekst schrijven
Uitgeverij Haystack Hoe schrijf je de perfecte flaptekst?
Het promoten van je boek begint met een flitsende flaptekst. Flaptekst dat klinkt als een natte hond maar het is de belangrijkste tekst die je voor je boek kunt schrijven. De term flaptekst stamt uit de tijd dat boeken werden gebonden in linnen en een stofomslag kregen met flappen die werden bedrukt met informatie over het boek en de auteur. In Angelsaksische landen gebruiken ze de jaloersmakend eigentijdse term blurb voor de promotionele tekst die je op de achterkant van een boek aantreft maar wij moeten het stellen met flaptekst. Dat is niet eerlijk want dat klinkt als een natte hond en de term doet daarmee geen recht aan het belang van de tekst.
Hoe schrijf je een flaptekst? RedactieKrachtBlogRedactieKrachtBlog.
Dus je streeft naar maximaal 225 woorden. Realiseer je dat je informatie over jezelf als auteur ook in het binnenwerk van het boek kunt opnemen. Het belangrijkste aspect van het schrijven van een flaptekst is wat mij betreft dat je altijd moet uitgaan van het publiek en het doel van je boek. Soms kun je het beter door een ander laten doen omdat je zelf te diep in het onderwerp zit. Vraag hulp van iemand die meer weet van marketing en van uitgeven. Dan is de kans groter dat de inspanningen die je in je boek stopt zich zakelijk gezien gaan uitbetalen. Eigenlijk ben ik heel benieuwd naar jouw eigen ervaringen met het schrijven van flapteksten. Hoe heb jij het aangepakt?
Hoe schrijf je een goede flaptekst? Kunst en Cultuur Taal.
Het einde wordt doorgaans nooit verteld. Een boek met een goede flaptekst kan nieuwsgierigheid opwekken bij de lezers. Hierdoor kan je boek vaker worden verkocht. Zelf een flaptekst schrijven? Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom een auteur zelf de flaptekst schrijft. Denk bijvoorbeeld aan een boek dat in eigen beheer wordt uitgegeven. Ook bij veel uitgevers kan ervoor worden gekozen dat de schrijver zelf de flaptekst schrijft. Een schrijver kent zijn of haar boek natuurlijk het beste. Toch kan een uitgeverij ook zelf iemand aanwijzen die de tekst schrijft bijvoorbeeld de redacteur. In dat geval mag je als auteur aangeven of je het eens bent met de tekst of niet. Hoe prikkel je de lezers?
71 start met de flaptekst BestelMijnBoek.nl.
Het belang van een goede flaptekst. Een goede flaptekst verkoopt het boek. Dit bepaalt of men het boek wel of niet wil lezen. Het is handig als eerste de flaptekst te schrijven. Je kunt dan alvast met de boekpromotie beginnen en flaptekst tussentijds aanscherpen en verbeteren. Schotel je publiek liever géén samenvatting met een open einde voor. Een goede flaptekst informeert je voor wie het boek is geschreven durf een specifieke doelgroep aan te wijzen en waarom die het boek zou moeten lezen. Wij gebruiken de flaptekst ook als commerciële beschrijving op internet. En dan wordt het ineens weer belangrijk dat je de juiste zoektermen voor Google in je tekst gebruikt.
Je flaptekst schijven Schrijven Online.
28 maart 2012 1544. Sinds 14 Aug 2010. Even voor de duidelijkheid je moet voor school een flaptekst schrijven van een niet-bestaand boek waarvan het genre al door de docent is gegeven? En nu verwacht je dat wij je bij je huiswerk helpen? Ze willen er een smiley bij. Ik jureer bij de SF-schrijfwedstrijd Trek Sagae 2013. login of registreer om te reageren. 28 maart 2012 1551. Sinds 15 Feb 2006. Hi Sabrine jij hebt een oud topic weten op te hengelen! Erger is nog dat ik nog wist dat ie van mij was.

Contacteer ons